torstai 30. kesäkuuta 2016

6 viikkoa


Pennut täyttivät tänään 6 viikkoa. Ne on alkaneet kovaa vauhtia riiviöitymään ja muuttumaan vauhdikkaammiksi. Kilttejä pentusiahan nämä kuitenkin ovat ja hyvin ovat alkaneet sisäistämään myös kieltosanan merkityksen. Luoksetulo taas sitten vastapainoksi alkanut nyt vähän heikentyä kun ympäristö kiinnostais niin kovin.

Meillä on ollut tässä sukujuhlaa ja muuta, minne pennut on päässeet mukaan ja nähneet paljon taas vieraita. On mukava seurata miten rennosti ne suhtautuu kaikenlaisiin ihmisiin ja osallistuvat mielellään kaikkeen. Viikon mökkireissu oli tosi kiva, pentuset pääsi monenlaisiin maastohin ja kuulivat paljon erilaisia ääniä. Autoilutkin sujui hienosti, paluumatkalla piti alkumatkasta vähän valittaa mutta lopulta uni voitti ja sitten nukuttiin loppumatka.

Kotona noilla on lähes jatkuvasti pääsy takapihalle ja hienosti ne sitä hyödyntääkin. Ei ole ihan kovin montaa pissaa tarvinnut päivällä sisältä siivota, hienosti tähtäilevät tarpeet ulos.

Muut koiratkin pennut tapasi ensi kertaa jo reipas viikko sitten, olen ihan unohtanut mainita. Pennut otettiin hyvin vastaan ja Vanilla etenkin on niistä kovin innoissaan. Kuluneen viikon aikana se onkin saanut rakennettua ihan oikeita leikkejä jo pentusten kanssa ja ne on porukassa telmineet pihalla, kivahan se on kun on samankokoista seuraa. :)

Vanilla ja Into mökillä viikko sitten

Olen nyt jonkin verran leikittänyt ja naksutellut ja muutenkin touhuillut pentujen kanssa myös yksitellen, Taito lähtee selkeästi helpoiten matkaan ihan mihin vaan. Tuju ilahtuu kauheasti ihmisten seurasta ja rakastaa kaikenlaista höpötystä ja Into on rauhallisen viileä, jolta onnistuu kaikki. Kaikki leikkivät kivasti ja niihin saa helposti kontaktin, oikein kivan oloisia luonteita. Odottaminen on Intolle vaikeinta, Taito ja Tuju suhtautuivat asiaan huomattavasti rauhallisemmin.



Eilen me käytiin sitten myös kaverin lammastilalla näyttämässä pentusille erilaisia eläimiä. Lampaat ei vielä kauheasti kiinnostaneet, niitä käytiin moikkaamassa aidan raosta ja sitten leikittiin. Nähtiin myös ankkoja, kanoja ja pupuja. Kaikkeen suhtauduttiin aika rennosti. Oli kiva päivä ja pennut matkusti autossa taas tosi reippaasti, matkakaan ei tälläkertaa ollut kovin pitkä, alle tunti.



1 kommentti: